Tuntikuvaukset Hamina Lady | Powergym Hamina Lady

Katso Kesäkuun lukujärjestys täältä

RYHMÄLIIKUNTA 2024 8.1.2024 ALKAEN


Tuntikuvaukset

BALANCE

Alussa liikkuvia rauhallisia avauksia, rullauksia. Tämän jälkeen lyhyt lempeä core osuus. Lopussa venyttely (liikkuvaa ja paikallaanoloa) sekä rentoutuminen.

RASVIS​​​​​​​
Helppoa askellusta yhdistäen kevyesti lihaskunto-osuuksia.

TEHOTREENI

Lihaskuntoa ja sykettä vuoron perään. Tehokas treeni mutta sopii myös aloittelijalle. Koko treenin voit tehdä myös oman kehon painolla.

KUNTOMIX

Monipuolinen, kaikenkuntoisille ja -ikäisille sopiva kuntojumppatunti. Tämä reipas ja tehokas tunti koostuu alkulämmittelystä,lihaskuntoharjoituksista ja lyhyestä loppuvenyttelystä.

TERVESELKÄ

Rauhallinen tunti, jossa keskitytään selän hyvinvointia tukevien lihaksien voima ja liikkuvuusharjoitteisiin. Tunti alkaa rauhallisilla rullauksilla. Tunti sopii kaikille.

TOIMIVA KEHO

Koko kehoa kuormittava lisäpainotunti, jossa käytetään muita ryhmäliikuntatunteja enemmän painoja. Keskitymme liiketekniikkaan ja haastamme kehoa erityisesti isojen liikkeiden merkeissä. Yleisesti käytämme levytankoa, mutta tunnin voi helposti tehdä myös käsipainoilla tai kehonpainolla, jos olet aloittelija. Saat itse valita välineesi ja painosi. Astetta enemmän kuntosalitreenin omainen tunti! Sopii silti myös aloittelijoille.

STRONG BODY/MUOKKAUS

Voimaa ja kestävyyttä! Helppo mutta TEHOKAS ja kokonaisvaltainen treeni. Tunnilla tehdään koko kehoa vahvistava harjoitus omaa kehonpainoa sekä lisäpainoja käyttäen. Tunti koostuu alkulämmittelystä, jossa nostetaan sykettä ja valmistellaan lihakset treeniin. Lihaskunto osuudessa vahvistetaan päälihasryhmiä. Tunti soveltuu kaikille.

KUNTOPIIRI SALILLA/RL*

Kuntosalilaitteilla tai *ryhmäliikuntatilassa tehtävä kiertoharjoittelu, joka vahvistaa monipuolisesti koko kehon lihaksia. Ammattitaitoisen ohjaajan kannustamana saat ryhmän tsempin ja samalla pääset tutustumaan turvallisesti kuntosalilaitteisiin ja liikkeisiin.

RVP (REISI-VATSA-PAKARA)

Lihaskuntopainotteinen ”täsmätunti” reisille, vatsalle ja pakaroille. Tunti alkaa selkeällä alkulämmittelyllä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään reisi-, vatsa- ja pakaralihasten vahvistamiseen. Lopuksi lyhyet noin 5 minuutin venyttelyt. Tunti voidaan tehdä oman kehonpainolla tai mm. voimatankoja ja step-lautaa apuna käyttäen. Tunti ei sisällä monimutkaisia askelsarjoja. Tunti sopii kaikille lihaskuntoharjoittelusta pitäville.

​​​​​​​TABATA

Kyseessä on tehotreeni eli korkean intensiteetin intervallitreeni (HIIT), joka parantaa kestävyyttä ja voimaa. 20 sekunnin suoritus täydellä teholla ja 10 sekunnin tauko. Sama liike/liikepari toistetaan 8 kertaa.

KAHVAKUULA

Kahvallinen kuula, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulalla harjoittelu sopii kaiken kuntoisille. Tunnilla tehdään koko kehoa vahvistavia, toiminnallisia liikkeitä.

PUMPPI

Musiikin tahtiin levypainoilla ja tangoilla tehtävää voimaharjoittelua, joka haastaa ja vahvistaa koko kehon. Saat tehokkaan kokovartalotreenin tunnilla. Levytankotunti on yksinkertaista, jolloin sen aloittainen helppoa ja tunnin tehokkuuden ansiosta saat nopeasti tuloksia.

SPINNING

Tämä musiikin tahtiin tehtävä sisäpyöräilytunti kehittää aerobista kuntoa sekä lihaskestävyyttä – erityisesti alaraajojen lihasten osalta. Spinning tunti soveltuu erikuntoisille ja eri-ikäisille liikkujille; jokainen voi säätää vastusta oman kuntonsa mukaan ja saaden tunnista irti parhaan mahdollisen treenin hyvän musiikin siivittämänä.

NSH

Rauhallinen tunti niska-selkä-hartia alueelle.

PILATES

Pilates on kokonaisvaltainen kehon ja mielen rentouttamiseen ja vahvistamiseen keskittyvä tunti. Tunnilla yhdistyvät monet osa-alueet: kehon rentoutuminen, keskittymisen kehittyminen, koordinaation ja liikkuvuuden parantaminen sekä lihasten vahvistaminen. Tunnilla keskitytään erityisesti keskivartalon (kehon voimakeskus) lihasten aktivointiin ja hallintaan. Tunti perustuu liikkeisiin, joissa liikutetaan kehoa tasapainoisesti ja voimakkaasti keskittyen. Tavoitteena on saavuttaa liikkuvuuden ja vartalon hallinnan luonnollinen tasapaino. Pilatekselle ominainen pehmeä yhdistelmä venytyksiä ja lihasvoimaa lisääviä harjoitteita kiinteyttää lihaksia tehokkaasti.

YIN JOOGA

Yin jooga on meditatiivinen, rauhoittava ja syvävenyttävä harjoitus. Asanoissa pysytään useampi minuutti, sallien kehon rentoutua ja laskeutua läsnäolevaan hetkeen. Yin joogatunneilla liikumme ihanan rauhalliseen tahtiin, yhdistellen meditatiivista liikettä, yin asanoita ja hengitysharjoituksia.

YING&YANG

​​​​​​​Kehoa vahvistavaa ja huoltavaa joogaa. Rauhallinen tunti joka sopii kaikille. Rauhallisen lämmittelyn kautta kohti voimistavaa ja dynaamista osuutta (yang), joista edetään pitkäkestoisiin ja venyttäviin liikkeisiin (yin).

KEHONHUOLTO

Rauhallinen kehoa huoltava tunti.

VAIHTUVAT TUNNIT

Monipuolisesti vaihdellen eri tunteja. Kehonhuolto- jalihaskuntotunteja, spinningiä, tanssia, kuntosalilla kuntopiiriä tai vaikkapa skumppayogaa. Ajantasalla olevat tunnit näet varausjärjestelmästä viikkoa ennen sekä koko kuukauden ohjelman Ladylla. Vaihtuvat tunnit vaihtuvat joka viikko.

ZUMBA GOLD

Zumba Gold tunti on suunnattu paitsi aktiivisille ikäihmisille, myös iästä riippumattomasti aloitteleville Zumba-asiakkaille, tai rauhallisempaa tahtia toivoville. Tunnilla mennään siis peruszumbaa hitaammalla tempolla, askelkuviot ovat yksikertaisempia, eikä tunti sisällä hyppyjä. Tunneilla liikutaan lattarirytmien ja maailman musiikin tahdissa hauskasti ja innostavasti. Tunnit kehittävät sekä aerobisen sekä lihaskunnon ohella myös tasapainoa ja muistia.

ZUMBA

Hauskaa ja tehokasta! Zumbassa yhdistyvät perinteisen cumbian, salsan, sambanja merenguen latinorytmit. Tämä tanssiin perustava liikuntamuoto sopii aivan kaikille! Sekä vanhat että nuoret nauttivat iloisesta ja tarttuvasta Zumba-tunnelmasta. Zumban keinuvat tanssiliikkeet antavat kunnon kyytiä koko vartalolle

TANSSI

Eri tanssilajeja vaihdellen, sopii myös aloittelijoille.

BODY&MIND

Kehon huoltotunti, jossa lisäämme kehon tasapainoa ja liikkuvuutta dynaamisten liikesarjojen avulla.

VIRTUAALIJUMPAT

Jumppasalissa voit valita mieleisesi virtuaalisen ryhmäliikunnan, josta voit nauttia turvallisesti yksin tai yhdessä jonkun kanssa. Ohjeistus tässä ja jumppasalissa. Osa virtuaalitunneistamme on ajastettuja, nämä löydät varausjärjestelmästä. Ohjaajat tulevat avuksesi suuren näytön välityksellä. Valikoimasta löydät spinningiä, kahvakuulaa, lihaskuntojumppaa, joogaa ja kehonhuoltoa.