Rentoudu | Powergym Hamina Lady

RENTOUDU

Unen ja levon laatu paranee, syvenee ja pitenee..

Rentoutuminen tukee fyysistä palautumista rasituksesta, vammoista ja sairauksista.

Kehon kannalta rentoutuminen vie koko keskushermostolle rauhoittavaa viestiä. Se leviää läpi koko kehon; lihasten, autonomisen ja ääreishermoston, immuniteetti- ja sisäeritysjärjestelmän. Stressihormonien taso laskee ja korvautuu mielihyvää tuottavilla hormoniyhdisteillä.

Jos jännitys kiristää lihaksia, se vähentää ääreisverenkiertoa. Rentoutuessa taas ääreisverenkierto lisääntyy, verisuonet laajenevat sekä hengitystiheys, verenpaine ja sydämen lyöntitiheys laskevat. Kun verenkierto lihaksissa ja kudoksissa lisääntyy, ne saavat paremmin veren kuljettamia happea ja ravinteita. Samalla lämmöntunne lihaksissa lisääntyy sekä hermojen ja lihasten välinen yhteistyö paranee.

Rentoutuminen vähentää kuluttavia jännitystiloja ja tehostaa kehon voimavarojen palautumista.

Unen ja levon laatu paranee, syvenee ja pitenee. Aineenvaihdunta rauhoittuu. Koko terveys ja suorituskyky parantuvat. Kyky rentoutua voi myös helpottaa tilapäisesti kuormittavaa tilannetta tai univajetta.

Rentoutumisen syvyyttä voidaan myös arvioida fyysisten reaktioiden, kuten syketiheyden, raajojen painavuuden tunteen ja lämpimyyden, silmien liikkeiden ja pupillien reaktioiden perusteella.
Rentoutuminen voi vapauttaa ja lievittää hankalia tunteita, kuten levottomuutta, pelkoa ja ahdistusta. Vaikeat tunteet, kuten levottomuus, ahdistus ja pelko ilmenevät paitsi mielessä, samalla jännityksinä eri puolilla kehoa. Keho säilöö muistiin ikäviä tunnekokemuksia, koska voimakkaasti ahdistavat tilanteet saavat kehon jännittymään ja hengityksen lukkiutumaan.

On tärkeää rentouttaa sekä keho että mieli. Saamme mielen rentoutumaan parhaiten sillä, että olemme läsnä nykyhetkessä. Jokin rauhallinen tekeminen voi olla rentouttavaa. Siinä tapauksessa sinun on kuitenkin keskityttävä vain yhteen asiaan kerrallaan. Tekemisen tulee olla sellaista, jota teet aidosta halustasi, etkä pakosta. Myös mielekkäät asiat nimittäin aiheuttavat stressiä. Siksi välillä kannattaa kokeilla pysähtyä ihan kokonaan. Esimerkiksi jooga harjoitukset auttavat rentouttamaan kehon ja mielen.

LIITTYMINEN ON NYT HELPPOA

ILMAINEN TREENIOHJELMA - ILMAINEN LAITEOPASTUS

Lue lisää

Yin Jooga

Lue lisää